מתכונים לסלטים

  • סלט עוף אסייתי במרינדת צ’ילי ונענע

כ-4 מנות / מתכון מבית “עץ הזית” שף גדעון בן עזרא

לעוף :
6 יח’ שניצל חזה עוף פרוס
תרסיס שמן קנולה של עץ הזית
1/4 כפית מלח ים (אטלנטי בעדיפות)
1 כפית תערובת גריל עוף
לסלט :
1 מלפפון גדול
1 כוס עלי כוסברה טריים מופרדת לעלים
1 כוס עלי מנטה / נענע טריים מופרדים
1/2 ראש כרוב סיני קצוץ דק
1/2 סלסלת נבטים סיניים (העבים)
לרוטב :
1 כף נאם-פלא (רוטב דגים תאילנדי)
*ניתן לוותר על רוטב הדגים,יש הבדל משמעותי בטעם.
1 כפית שמן שומשום
1 כפית פלפל 4 עונות גרוס
1/4 כפית שבבי צ’ילי יבש גרוסים
3 כפות מיץ לימון
3 גבעולי בצל ירוק קצוצים באלכסון

  • סלט תפוחי אדמה

כ- 3 מנות 1 מנה = 1 מנת פחמימה, 1 מנת חלבון, 1 מנת שומן

חומרים:

2 תפוחי אדמה בינוניים – 200 גרם.
½ חבילת אפונה ירוקה קפואה מופשרת ומסוננת – 200 גרם.
4 ביצים קשות
2 כפות מיונז קל

הכנה:
מבשלים את תפוחי האדמה עד שהם מתרככים וחותכים לקוביות.
פורסים 2 ביצים שלמות ושני חלבונים ומוסיפים לקערה וכן את האפונה.
מתבלים במיונז קל, לימון, מלח ופלפל.

  • סלט עגבניות וגבינה

ל- 1 מנה

חומרים :
פורסים עגבנייה גדולה לפרוסות
12 עגבניות שרי חצויות
חופן עלי ביבי מיקס או סלק אדום
חצי בצל סגול חתוך לטבעות דקות
10 קוביות גבינה בולגרית 5%
1 כף סומק
2 כפות שמן זית
1 כף מיץ לימון
מעט מלח גס

מערבבים הכול ונהנים!!

  • סלט ירוק-לבן

ל-1 מנה

חומרים:
50 גרם אפונה ירוקה או קפוא
125 גרם כרוב לבן פרוס דק
2 גבעולי סלרי פרוסים
1 פלפל ירוק קטן מנוקה מגרעינים וקצוץ
½ בצל או כרישה פרוסה דק
125 גרם כרוב ניצנים טרי או קפוא חתוך לרבעים
125 גרם נבטי שעועית

הרוטב:
2 כפות שמן זית
2 כפות חומץ טבעי
2 כפות מיץ לימון
1 כפית סוכר חום
1 שן שום מעוכה
½ כפית חרדל
2 כפות עשבי תיבול קצוצים
מלח ופלפל

לערבב את כל החומרים היטב ולשפוך על הסלט

  • סלט טונה ותירס

כ- 2 מנות
1 מנה = 1 מנת פחמימה, 1 מנת חלבון ו-1 מנת שומן.

חומרים:
קופסת טונה במים
½ שקית תירס קפוא מופשר ומסונן – 200 גרם.
2 כפות מיונז קל

הכנה:
מסננים את הטונה ומפוררים בעזרת מזלג
מוסיפים את התירס ומתבלים במיוקל, לימון, מלח ופלפל.

  • סלט טונה במים

כ- 4 מנות
1 מנה = 1 מנת חלבון, 1 מנת שומן

חומרים:
קופסת טונה במים
4 ביצים קשות
2 כפות מיונז קל
4 מלפפונים חמוצים גדולים

הכנה:
מסננים את הטונה ומפוררים בעזרת מזלג.
מוסיפים 2 ביצים קשות ועד 2 חלבונים.
מקצצים את המלפפונים ומוסיפים לקערה.
מתבלים במיונז קל, מיץ לימון, מלח ופלפל.

  • סלט אבוקדו וגבינה בולגרית ברוטב צ’ילי מתוק

רק 260 קק”ל למנה
נלקח מחוברת “המדריך לסלט” של חברת תנובה, חברת ספרים רבי מכר בתחום הבישול והאפייה / המתכון באדיבות דנית סלומון

המצרכים:
ראש חסה צבעונית, מופרד לעלים (150-100 גרם)
100 גרם עגבניות חתוכות (עגבנייה בינונית־קטנה או 10 עגבניות שרי קטנות)
3 זיתים בינוניים, מגולענים וקצוצים
50 גרם גבינה בולגרית מעודנת פיראוס 5% חתוכה לקוביות
1 כף עלי כוסברה (או פטרוזיליה) קצוצים
¼ אבוקדו בינוני קלוף וחתוך לקוביות (50 גרם)
½1 כפות חומץ יין לבן
1 כף רוטב צ’ילי מתוק
½-1 כפית פלפלון אדום חריף קצוץ דק־דק (לא הכרחי)

אופן ההכנה:

  1. מערבבים יחד עלי חסה, עגבניות, זיתים קצוצים ועלי כוסברה בקערה.
  2. מסדרים את קוביות האבוקדו על הסלט.
  3. מערבבים את החומץ עם רוטב הצ’ילי ויוצקים על קוביות האבוקדו ועל הסלט. זורים למעלה פלפלון חריף קצוץ.
  4. אפשר לצרף לסלט טורטייה מקמח מלא (מחממים 20 שניות במיקרוגל), או ⅓-½ כוס קרוטונים של לחם מקמח מלא, או ביצה קשה,
    או חביתה מביצה אחת שטוגנה במחבת משומנת במעט תרסיס שמן.

טיפ לדרך!
את העגבניות ואת האבוקדו חותכים ממש לפני ההגשה ומוסיפים לעלי החסה יחד עם שאר מרכיבי הסלט. יוצקים על הסלט את רוטב הצ’ילי ומגישים.

  • סלט תפוחי אדמה וגבינה צפתית ברוטב שמנת ועשבי תיבול

נלקח מחוברת “המדריך לסלט” של חברת תנובה, חברת ספרים רבי מכר בתחום הבישול והאפייה / המתכון באדיבות דנית סלומון

המצרכים:
3-4 תפוחי אדמה זעירים (100גרם)

1 כוס שעועית ירוקה מוקפאת (100 גרם)
חופן נדיב של עלי תרד (20 גרם)
2-3 פרוסות קטנות של בצל סגול,מופרדות לטבעות
3 כפות שממת לבישול 10% השף הלבן
2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
1 שן שום קטנה כתושה
2 כפיות עירית קצוצה
1 כפית ריחן קצוץ
פלפל שחור טחון טרי
קורט פפריקה חריפה
צפתית מעודנת פיראוס 5% (50 גרם)

אופן ההכנה :
מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם במים מומלחים קלות במשך 12-15 דקות מרגע הרתיחה.
מבשלים את השעועית הירוקה במים רותחים במשך דקה מרגע הרתיחה מחדש ומסננים.
בינתיים,פורסים את הגבינה ומסדרים את עלי התרד והרוקט בצלחת.
פורסים את תפוחי האדמה החמים ומסדרים אותם על מצב העלים יחד עם השעועית הירוקה,הגבינה וטבעות הבצל.
טורפים יחד שמנת,מיץ לימון,שום ועשבי תיבול,מתבלים בפלפל שחור ויוצקים על הסלט.
בוזקים למעלה עוד מעט פלפל שחור וקורט פפריקה חריפה ומגישים מיד.

טיפ לדרך !
במקום לבשל את השעועית המוקפאת,אפשר לצקת עליה מים רותחים מהקומקום, לסנן, לצקת שוב מים רותחים, להשהות שתיים-שלוש דקות ולסנן.

  • סלט אגסים ופטה כבשים ברוטב יוגורט ורוקפור

נלקח מחוברת “המדריך לסלט” של חברת תנובה, חברת ספרים רבי מכר בתחום הבישול והאפייה / המתכון באדיבות דנית סלומון

1 מנה, כ-230 קלוריות

המצרכים:
100 גרם תערובת עלי בייבי ורוקט
60 גרם פטה כבשים פיראוס 5% מפוררת גס
1 אגס בינוני, מנוקה מליבה וחתוך לפלחים דקים (100 גרם)
50 גרם יוגורט טבעי 3% שומן
15 גרם גבינת גליל־רוקפור
2 כפיות מיץ לימון
1 שן שום כתושה
2 כפיות עלי קורנית (טימין) טריים, או ½ כפית קורנית מיובשת
פלפל לבן טחון
1 כפית צנוברים

אופן ההכנה:

  1. שמים את עלי הבייבי והרוקט בקערה ומפזרים עליהם את פירורי הפטה.
  2. מסדרים את פלחי האגס על הסלט.
  3. טורפים ומועכים יחד יוגורט, גבינת גליל־רוקפור, מיץ לימון, שום כתוש וחצי מכמות הקורנית. מתבלים במעט פלפל לבן.
  4. יוצקים את רוטב היוגורט על הסלט וזורים למעלה את הקורנית הנותרת ואת הצנוברים.
  5. אם משתמשים בפטה 20%, שטעמה עז ומודגש יותר, אפשר להסתפק ב־40 גרם גבינה.

רוצה לשדרג?
תוספת לחמנייה קטנה מקמח מלא או 2 פרוסות לחם מקמח מלא: כ- 160 קלוריות
עם 40 גרם פטה כבשים 20% במקום 5% : תוספת של כ- 20 קלוריות

טיפ לדרך!
את הרוטב אפשר להכין מראש. ממש לפני ההגשה חותכים את האגס לפלחים, מצרפים יחד את מרכיבי הסלט, יוצקים רוטב וזורים צנוברים.

  • סלט טונה, חומוס וגבינת חמד בחצאי פלפל

נלקח מחוברת “המדריך לסלט” של חברת תנובה, חברת ספרים רבי מכר בתחום הבישול והאפייה / המתכון באדיבות דנית סלומון

1 מנה, כ-300 קלוריות

המצרכים:
1 פלפל גדול (200 גרם)
3 כפות גרגרי חומוס מבושלים מוקפאים, מופשרים (30 גרם)
½ קופסה טונה משומרת במים מסוננת ומפוררת (65 גרם)
60 גרם גבינת חמד פיראוס 5% חתוכה לקוביות קטנות
1 מלפפון קטן כבוש בחומץ חתוך לקוביות קטנות (20 גרם)
1 כף מיוקל שמן זית
2 כפיות מיץ לימון
1 כפית שמיר קצוץ
קורט פלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:

  1. רוחצים את הפלפל, חוצים אותו לאורכו ומרוקנים אותו מגרעינים ומקרומים פנימיים.
  2. מערבבים יחד את כל שאר המצרכים ומתבלים בפלפל שחור לפי הטעם.
  3. ממלאים את חצאי הפלפל בסלט הטונה.
  4. מגישים עם סלט חסה ועגבניות בזוק במיץ לימון.

רוצה לשדרג?
• תוספת חסה (100 גרם) ועגבניות (150 גרם): כ- 50 קלוריות.
• 60 גרם גבינת חמד 16% במקום 5%: תוספת של כ- 50 קלוריות

טיפים לדרך!
• להפשרה מהירה של גרגרי החומוס, שמים את הכמות הרצויה בקערית, מכסים במים רותחים, משהים 4-3 דקות ומסננים.
• את סלט הטונה אפשר להכין מראש. את העגבניות לסלט החסה והעגבניות חותכים ממש לפני ההגשה, מערבבים עם החסה ובוזקים מעט מיץ לימון.
• אפשר גם לחתוך את הפלפל לקוביות קטנות ולערבב לתוך סלט הטונה.

  • סלט סלק, נבטוטים וצפתית עזים ברוטב בלסמי ודבש

נלקח מחוברת “המדריך לסלט” של חברת תנובה, חברת ספרים רבי מכר בתחום הבישול והאפייה / המתכון באדיבות דנית סלומון

1 מנה, כ-230 קלוריות

המצרכים:
150-100 גרם לבבות חסה (עלים פנימיים)
120 גרם סלקים קטנים מבושלים חתוכים לפלחים דקים
50 גרם צפתית עזים פיראוס 5%, חתוכה למשולשים
3 כפות נבטוטים (קטניות מונבטות) (30 גרם)
1 כף חומץ בלסמי
1 כפית דבש (6 גרם)
1 כפית חרדל דיז’ון עם גרגרים שלמים
1 כפית שמן זית

אופן ההכנה:

  1. מסדרים את קרעי החסה בקערה, מוסיפים את פלחי הסלק ומערבבים.
  2. מפזרים את משולשי הצפתית על הסלט וזורים נבטוטים.
  3. טורפים יחד חומץ בלסמי, דבש, חרדל ושמן זית ויוצקים על הסלט.

** ניתן להחליף את צפתית העזים בצפתית 5% מעודנת / רגילה

רוצה לשדרג?
תוספת 2 קרקרים: כ- 80 קלוריות
תוספת 2 פרוסות לחם קלוי מקמח מלא: כ- 160 קלוריות

טיפים לדרך!
• מערבבים את פלחי הסלק עם הרוטב בכלי נפרד. מצרפים יחד את מרכיבי הסלט ממש לפני ההגשה.
• להכנה מהירה, משתמשים בסלקים מבושלים ארוזים בוואקום.

  • סלט ירקות עם גבינה בולגרית וביצה

נלקח מחוברת “המדריך לסלט” של חברת תנובה, חברת ספרים רבי מכר בתחום הבישול והאפייה / המתכון באדיבות דנית סלומון

המצרכים:
100 גרם (3-2 כוסות) עלי חסה קרועים לפיסות
1 גזר קטן מגורר גס (30 גרם)
¼ כוס רצועות כרוב אדום (25 גרם)
¼ כוס אפונה עדינה מוקפאת סנפרוסט, מופשרת (50 גרם)
1 כף עלי ריחן קצוצים
60 גרם גבינה בולגרית מעודנת פיראוס 5%, חתוכה לפרוסות
100 גרם עגבניות חתוכות (עגבנייה בינונית־קטנה או 10 עגבניות שרי קטנות)
2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
1 כפית שמן זית
פלפל שחור לפי הטעם
ביצה קשה קלופה וחתוכה לרבעים או לפרוסות

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את עלי החסה עם הגזר, הכרוב, האפונה והריחן ושמים בקערה.
  2. מוסיפים גבינה בולגרית ועגבניות.
  3. טורפים יחד מיץ לימון ושמן ומתבלים במעט פלפל. יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים בתנועות הקפצה.
  4. מסדרים את רבעי הביצה על הסלט ומתבלים במעט פלפל.
  5. ניתן להחליף את הבולגרית המעודנת 5% בבולגרית מעודנת 3%

טיפים לדרך!
• להפשרה מהירה של גרגרי האפונה, שמים את הכמות הרצויה בקערית, מכסים במים רותחים, משהים דקה ומסננים.
• את סלט החסה והירקות אפשר להכין מראש בקערה גדולה. את העגבניות ואת הביצה חותכים ממש לפני ההגשה. מוסיפים את העגבניות לסלט יחד עם הגבינה, מתבלים ברוטב ומוסיפים את הביצה.

  • ממרח גוואקמולי מרענן בצבעי הקשת בתוספת קראנץ’

(באדיבות חברת שטראוס)

מצרכים :

3 אבוקדו
2 עגבניות או 7 עגבניות שרי
2 כפות בצל סגול קצוץ
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
4 כפות מיץ לימון
2 כפות כוסברה או פטרוזיליה
מיכל יוגורט יווני
1 שן שום קטנה וכתושה
כף שמן זית
באגט קראנץ’ בטעם עגבניות מיובשות או בטעם טבעי

אופן ההכנה :

  1. לקצוץ את האבוקדו בעזרת סכין או למעוך קלות בעזרת מזלג .
  2. לערבב יחד עם העגבניות , בצל , תבלינים , לימון וכוסברה ולהניח בקערת הגשה .
  3. בקערית נפרדת לערבב יוגורט , שום ולזלוף שמן זית .
  4. להגיש בליוווי באגט קראנץ’

בתאבון!

תפריט נגישות

X