נגישות האתר

מתכוני עוגות

  • עוגת גבינה
    עם תחליף סוכר סטבינול

מרכיבים:
500 גבינה לבנה 5% שומן
1 גביע שמנת חמוצה
5 ביצים
חבילת פודינג וניל
3 כפות קורנפלור
24 טיפות סטיביה "סטבינול"

הוראות הכנה:

  1. יש להפריד את החלמון מהחלבון.
  2. לערבב את כל המרכיבים, מלבד החלבון וטיפות הסטיביה "סטבינול".
  3. את החלבון יש להקציף בכלי נפרד עם 24 טיפות סטיביה "סטבינול".
  4. לאחר שהקצפנו את החלבון והסטיביה, יש לקפל אותו אל תוך הבלילה.
  5. את הבלילה הסופית יוצקים לתוך תבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש על 170 מעלות, ל- 45 דקות.

לא לפתוח את התנור בזמן האפייה! יש להשאיר את העוגה בתוך התנור במשך שעתיים לאחר סיום האפייה.
*ניתן לקשת את העוגה עוגה עם פירות טריים/ קצפת / שוקולד וכדומה.

  • עוגת ריקוטה ופקאן
    כ- 145 קלוריות למנה כ- 15 מנות

חומרים:
לבסיס
50 גרם אגוזי פקאן טחונים
ספל דייסיבית
30 גרם חמאה
1 כף סוכר
כפית קליפת לימון מגוררת

לעוגה:
750 גרם גבינת ריקוטה 5%
כוס סוכר
4 חלמונים
1 כפית תמצית וניל
2 יוגורט מעודן 1.5% שומן (אפשר בטעמים)

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור ל- 180 מעלות
  2. מערבבים את האגוזים הטחונים עם החמאה, הדייסיבית, הסוכר וקליפת הלימון עד שמתקבלת תערובת משחתית (כדאי במעבד המזון).
  3. מרססים עם תרסיס שמן תבנית עגולה קפיצית (26 אינץ) ומורחים על תחתיתה את תערובת האגוזים .
  4. אופים עשר דקות ומוציאים מהתנור.
  5. מערבבים את הגבינה עם החלמונים, הסוכר והווניל, מורחים את התערובת על הבסיס ומשטחים.
  6. אופים 30 דקות, כשהעוגה יוצאת מהתנור מורחים אותה ביוגורט, מכבים את התנור ומכניסים אותה לעשר דקות נוספות.
  • עוגת תפוחים
    כל מנה כ-175 קק"ל כ- 10 מנות

החומרים :
חבילת קמח אסם תופח (175 גרם)
50 גרם חמאה מומסת
גביע שמנת 9% שומן
2 כפות סוכר
5 תפוחי עץ קלופים ופרוסים דק
2 כפות פירורי לחם
2 כפות צימוקים
3 כפיות תמצית ווניל

אופן ההכנה :

  1. לערבב היטב את הקמח עם החמאה והשמנת לחלק ל- 2 כדורים ולשמור במקרר לחצי שעה.
  2. לחמם את התנור לחום בינוני (180 מעלות)
  3. לרדד כדור בצק אחד ולהניח בתבנית 24 (עדיף תבנית פאי) משומנת על ידי תרסיס שמן.
  4. על הבצק לפזר פירורי לחם ועליהם את תפוחי העץ בצורה סיבובית. מעל התפוחים לפזר את הסוכר והצימוקים ו-3 כפיות תמצית ווניל.
  5. למעלה לשים את העלה השני (מרודד, מגורד או חתוך לרצועות)
  6. לאפות במשך שעה בתנור.

בתאבון!