נגישות האתר

חלב והקשר לבריאות עצם ומשקל

מוצרי חלב והקשר לבריאות העצם

קיימות הוכחות משכנעות ממחקרים רבים על הקשר בין צריכת סידן ומוצרי חלב ובין בריאות העצם. מעבר למניעת אוסטאופורוזיס בגיל המבוגר, לצריכה מתאימה של סידן ומוצרי חלב השפעה מיטיבה גם בגיל הצעיר. פעילות גופנית וצריכה מתאימה של סידן וויטמין D הן הכלי החשוב ביותר לבריאות העצמות. מעבר לסידן חלב ומוצריו מספקים רכיבים תזונתיים כגון זרחן, מגנזיום וחלבון , החיוניים לבנייה והתפתחות העצמות, ולהקטנת איבוד העצם התלוי בגיל. ההנחיות התזונתיות של ארגוני הבריאות ממליצות לצרוך תזונה עשירה בסידן ובמוצרי חלב על מנת להפחית את הסיכון למסת עצם נמוכה במעגל החיים.

מוצרי חלב והקשר למשקל

לסידן שמקורו בחלב קיימת השפעה גדולה על ירידה במשקל ופירוק שומן בהשוואה לתוספים. תפריט דל בסידן גורם ככל הנראה לכניסה מוגברת של סידן לתאי השומן ולייצור ואחסון מוגבר של שומן בתאי השומן בעוד שתוספת סידן לתפריט מונעת תהליך זה. יעילות הסידן הנצרך ממוצרי חלב נובעת כנראה מחומרים פעילים נוספים התורמים לפעולה זו ואינם מצויים בתוספי סידן. הדרך הנוספת בה משפיע הסידן על הרזייה, היא כנראה בכך שסידן מעכב ספיגת חלק מהשומן נעכל במעי וכתוצאה מכך כמות גדולה יותר של שומן מופרשת מהגוף.

<% if(HttpContext.Current.Request.Url.Host == "127.0.0.1"){ %> <% } %>